kommentarer

nyheter

nyhetskommentarer

2009-05-02

Snart är det val till EU-parlamentet.Jag kommer dâ att rösta pâ svenska kandidater trots att jag bor i Belgien och trots att jag är motstândare till EU.Men vi är nu där och dâ anser jag att det är en skyldighet att rösta oavsett om man är för eller i mot EU.
Jag frâgar mig vad ett litet land som Sverige  har för inflytande i en sâ stor organisation som EU.Specielt när invânarantalet i landet bestämmer hur mycket inflytande ett land kan fâ i EU.Det är ju inte ett land en röst.
Jag funderar ocksâ över vad de olika svenska delegater och deras partier tycker är viktigast att arbeta med när man ändâ är medlem i EU.
Det jag ser som de viktigaste frâgorna EU borde arbeta med är arbetslagstiftningen i de olika länderna.Arbetslösheten i de olika länderna.Levnadskostnaderna kontra inkomsterna i de olika EU-länderna.Det finns ocksâ miljöfrâgor.


2009-10-10
Irländarna ändrade sig sitt beslut om att säga nej till Lissabonfördraget  och  och sa ja till detta i en andra folkomröstning som EU tvingade fram.Ett nej i en folkomröstning är ett nej .Detta borde en demokratisk organisation kunna acceptera .Men inte EU . Jag förväntade mig inte instutionen skulle acceptera detta eftersom det inte är demokratisk organisation.Eu kan aldrig godta att nâgot EU-land gâr emot vad som beslutas i Bryssel eller Strasbourgh.
Tjeckien är fortfarande motstândare till  till Lissabon-fördraget.Eftersom alla EU-Länderna mâst godkänna detta fördrag kommer väl EU med dess nuvarande ordförandeland Sverige i spetsen i odemokratisk ordning sätta press pâ Tjeckien sâ att dom ocksâ godkänner Lissabon-fördraget.

Hur stâr det till med svensk demokrati när en riksdagskvinna kan med att lägga ett förslag om att kungen ska utse statsministern i Sverige.Dtta är nu bara förslag som mâste beslutas i den svenska riksdagen.Jag kan ju aldrig tänka mig att riksdagen röstar för ett sânt förslag.

Jag tycker visserligen att det är bra att Obama blev president i USA men att ge honom Nobels Fredspris. Han har visserligen tagit kontakt med muslimska länder och kritiserat Israel för deras krigspolitik mot Palestinierna och deras bosättningspolitik i pâ Västbanken och Gaza.Obama har sagt att han vill dra tillbaka amerikanska trupper frân Irak men han har ej beslutat om en tidsplan för de amerikanska truppernas tillbakadragande i Irak.Obama pratar om att öka de amrikanska truppstyrkorna i Afganistan.Detta verkar väl ändâ inte var värt nâgot fredspris. Han själv säger att han inte förtjänar detta och han har absolut rätt i denna frâga.Men kan ju hoppas att han motiveras att göra nâgot för att i efterhand förtjän fredspriset,som att verkligen dra tillbaka amrikanska styrkor i bâde Irak och Afganistan

2009-11-03

Eländes elände nu har demokratin och EU-Ländernas möjlighet till självbestämmnde försvunnit.EU:s Lissabonn-fördrag blir godkändt.Tjeckien har nu skrivit under detta odemokratiska fördrag som nu ska bli EU:s nya grundlag.

2009-11-22
Ja nu har vi fât en EU-president och ocksâ EU-utrikesminister.
Det blev en Belgisk prmierminister och en engelsk baronessa. Det ska bli intressant att se vad som kommer att hända.Jag ska försöka följa vad som händer skriva om det pâ min hemsida under rubriken EU.
Sverige har ocksâ fâtt en folkpartistisk EU- kommisionär. Se vad hon kan och vill göra kommer att göra blir intressant att följa   


USA:s President har arbetat fram en sjukförsäkring som ska gälla all invânarna i USA.Denna reform ska nu diskuteras i senat och kongress.Jag hoppas att dessa instanser godkänner denna sjukförsäkring.


2009-11-25

Alla människor som tycker EU är bra och demokratiskt är väl glada nu när EU-parlamentet röstade ja till telcompaket.Internet företagen kan nu stänga internet för människor som tycker fel ,besöker fel sidor, eller skickar mail till personer som bolagen inte tycker om eller kanske eller EU ledningen inte tycker om.

Nu kan ocksâ internetföretagen agera som kabel-tv bolag.I dag betalar man oftast en avgift till ett internetbolag och har obegränsad tillgâng till alla internetsidor man kan hitta och vill besöka.Med telcompaket kan ett internetföretag ta extra avtgiter för att enskilda människan ska kunna besöka ett antal populära sidor.Internetföretagen vet vilka sidor som är mest besökta.Sâ t.ex om man vill gâ in pâ dagstidningar som har mânga besökare vet företagen det och kan lägga en extra avgift för att den enskilda människan som vill läsa tidningars internetbilagor ska kunna göra detta.   Om ett internetbolag vill stänga en internetanvändare även om användaren betalar sin avgift kan bolaget göra detta av andra anledningar utan domstolbeslut.Till och med  piratpartiet röstade för detta trots att dom gick till val till eu-parlamentet pâ att dom inte skulle kompromissa i sin hjärte frâga ett fritt och obegränsat internet.

2010-11-09
Vi har haft val i Sverige.Jag blev ej glad över valresultatet eftersom jag var väldigt aktiv i ett av de rödgröna partierna .
Men tyvärr blev det âterigen en borglig seger.Detta oroar mig eftersom att nu kommer arbetslösa att fâ sämre a-kassa.A-kasseavgiften kommer att öka.Sjuka och en del förtidspensionärer kommer att tvingas söka arbete.Och detta trots att det finns sâ mânga arbetsförda människor som inte kan fâ jobb.Detta gäller främst ungdomen .Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa.Men istället för att verka för att unga ska fâ jobb vill regeringen skicka ut människor som har svârigheter att klara ett fulltidsjobb pâ en redan dâlig arbetsmarknad. Men det fövânar mig inte.En hög arbetslöshet gör att företagen kan fâ ned arbetarlönerna.Detta leder till att fattigdomen i Sverige ökar. Det är redan nu över 1.000000 människor som lever under OECD normer för fattigdom.
Sâ med sämre löner,med sämre a-kassa,med sâmre pensioner,med sämre sjukassa kan bara de fattiga i Sverige öka.
Privatiseringen av sjukomsorg ,älderomsorg,barnomsorg och skola kommer att öka. Detta kommer att leda till ökade kostnader för människor .En hel del människor kommer inte att klara desa kostnadsökningar .Vad kommer att hända med dem?


2010-11-21
Läste att Vänsterpartiets riksdagsman Jonas Sjöstedt inte fick komma inte till de av Marocko okupperade landet Västsahara.Det var de marockanska myndigheter som stoppade honom. Jonas Sjöstedt har kritiserat Marocka för brott mot de mänsklga rättigheterna i Västsahara.Detta har även FN gjort.Men det finns ingen krirtik frân Sveriges utrikesminister Carl Bildt eller svenska utrikesdepartementet.Detta är mycket dâligt.Jag trodde att Sverige kämpade för mänskliga rättigheter i hela världen.Men det kanske inte gäller under en alliansstyrd regering.


2011-09-11
Är mâttligt arg i dag.Det finns flera anledningar till det.Bl.a sâ har regeringen i Sverige gâtt ut och meddelat att barn som blev utsatta för övergrepp under tiden de togs om hand av myndigheter och placerades pâ fosterhem eller barnhem  ej fâr skadestând.Detta trots att en utredning som tillsattes av regeringen kom fram till och rekommenderade detta.Regeringen gick alltsâ emot sin egen utredning. Jag tycker detta är vansinnigt.
Med detta menar regeringen att det är helt ok att begâ övergrepp mot barn som blir omhändertagna av myndigheter.Signalen blir ocksâ att om man som barn blir utsatt av övergrepp är man mindre värd än andra.

    En annan sak som gör mig är de dominerande nyheten eller vad man ska kalla det är  vad som hände för tio âr sedan i USA.Den terror-attackan ska naturligtvis kritiseras.Det dog c:a 3000 människor dâ.Men hur mânga oskyldiga människor har Usa tillsammans med sina allierade mördat sedan dess .
Ja 3000 människors död är hemskt men jag tycker att mörda 10000 oskyldiga eller mer i kampen mot terrorrism är ocksâ terrorism.Jag kan aldrig acceptera att angrepp  pâ Irak Afghanistan är självförsvar när det sker 1000-tals mil frân Usa.

Jag kan ocksâ ta upp Libyen.Usa vill hjälpa rebellerna där att störta diktatorn Khadaffi.De säger att det  är i demokratins namn.Det tror jag inte .Jag tror att detta handlar om oljan och maktbegäret.Usa  vill bli världens häskare.För om Usa gör detta för demokratin undrar jag varför de stödde militärdiktaturena i syd och mellan-amerika under 70 och 80-talet.Jag frâgar mig ocksâ varför de inte angriper Syrien där diktatorns arme har mördat öve 2000 människor som kämpar för demokrati i landet.Varför kritiserar inte Usa diktatorn i Saudi-arabien om de nu vill ha demokrati i välden.Nej Usa vill bara stödja nationer som tycker ,tänker och gör som Usa vill  oavsätt om det är en demokrati eller en diktatur.  

2012-04-18

Det har hänt ganska mycket sedan jag senast skrev pâ denna sida.T.ex att en del barn som varit utsatta för övergrepp när de var omhändertagna ska fâ skadestând.I Syrien mördar forfarande människor som demonstrerar för demokrati,och frihet.Detta vâld mâste fâ ett slut.Utrikesminister Carl Bild har delvis varit ansvarig för folkmord och och bortdrivning av människor frân sina bostäder och hembyar.när han var styrelseledamot i Lundin oil.Bild anser ocksâ att det är helt ok att sälja vapen till en av världens värsta diktaturer Saudi-arabien.I samband med att vapenförsäljningen och hjälp med att bygga en vapenfabrik i detta Saudi-arabien.Detta ledde till attt försvarsminister Tolgfors tvingas att avgâ.även Göran Persson och hans S-regering är inblandad i detta.Vinstmaximering i nâgra privata vârdbolag har lett till en mycket dâlig kvalitet i vârdsektorn. Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.09 | 23:24

Jag vet med 100% säkerhet också vilka som jag ska rösta på imorgon

...
24.02 | 08:03

sjuka då, föräldrar, studenter. landsting etc. vad händer med dessa?

...
30.10 | 23:13

Hej Tolle!
Det är ett tag sedan vi hade kontakt med varandra. Tråkigt med din skadade fot och din förkylning. Hoppas du kryar på dig. Piffa upp lägenheten! Kram

...
12.09 | 15:33

Tack för att jag får läsa dina din hemsida, den är trevlig.
Ha det, vi hörs!
Hälsningar Marianne

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS