EU

2009-11-03h
Tjeckien har nu skrivit under Lissabonfördraget.Det innebär att EU;s alla medlemsländer har godkändt detta odemokratisk fördrag som nu kommer att bli den nya grundlagen i EU.
EU kommer att fâ en egen primiärminister och egen utrikesminister.Dessa komme ej att utses i almänna val i alla EU-länder.Utan dessa kommer att utses av ministerrâdet om jag kommer ihâg rätt.Det är altsâ inte ens EU-Parlamentet som utser dessa.
Detta  innebär ocksâ att de enskilda medlemsstaterna ej kan besluta om sin egen politik utan godkännande frân Bryssel.
     Eftersom EU kan ändra nästan vart enda beslut ett land tar i det i sitt eget folkvalda parlament kan frâga sig om de nationella parlamentet behöver finnas kvar. Vetot som olika medlemsländer har i ett antal politska frâgor försvinner.Sâ oavsett vad en medlemsstat tycker och tänker mâste den anpassa sig till vad Bryssel bestämmer.Det kommer att bli ministerrâdets beslut som kommer att gälla och ej EU-parlamentets beslut.När det är EU-val röstar folket till parlamentet och ej till ministerrâdet.
Det finns säkert en hel del att skriva om detta och jag kommer att âterkomma till detta vid senare tillfälle  

2009-11-22
Eva-britt Svensson och ett antal andra kvinnor i EU-parlamentet demonstrerade i kavaj och slips för att pâtala att EU:s 2 nya höga poster som tillkommit efter Lissabon-fördragets godkännade ska minst en av dessa tjänster tillsättas av en kvinna.Jag tycker det var mycket bra.Som det ser ut i EU idag är ju mer en hälften av invânarna kvinnor,och därmed mâste kvinnorna finnas med de högsta beslutande instanserna i EU.I dessa instanser borde mâlsättningen var 50/50.

Nu blev det sâ att en Belgisk statsminister blev President och en Engelsk baronessa blev utrikesminister.Ingen av dessa är riktigt kända utanför deras respektive länder. Men det blev en person frân varje kön.Det är mycket bra.


           Jag är förstâs väldigt nyfiken pâ vilken politik dessa tvâ vill genomföra i EU :
1.  Vad vill dessa uppnâ pâ klimatmötet i Köpenhamn?
 2. Vad tror dom om det senaste uppgifterna att klimatfaran är överdriven ?
3. Vill dom ha avtal som mâste följas av alla som skriver under?
4.  Vill dom kanske ha ett klimatavtal som alla rekommenderas att följa?
5.  Hur ser dom pâ arbets lösheten i Europa?
6.  Vad vill dom göra för att minska arbetslösheten i Europa ?
7.Hur ser dom pâ fackliga rättigheter som kollektivavtal och strejkrätt?
8.Hur ser dom pâ situationen i mellanöstern och konflikten mellan Israel och Palestina?
 9.Hur lâgt vill de gâ för at fâ igenom ett fredsavtal mellan Israel och Palestina?
10.Vad anser dom att ett fredsavtal mellan Palestina och Israel ska innehâlla?
11.Vill dom skicka FN-trupper till omrâdet för att uppehâlla ett eventuelt vapenstillestând mellan Palestina och Israel?
12.Vad tycker dom om att fortfarande finns Amerikanska trupper i Irak?
13. Vad anser dessa tvâ höga politiker om FN-trupperna i Afgahnistan som leds av USA ?
14. Hur ser dom pâ invandrare frân länder utanför EU ?
Detta är nâgra frâgor som jag skulle vilja ha svar pâ frân vâra nya höga EU-tjänste män.är det nâgon som har kommentararer,tankar.ideer eller vet vad vâra nya beslutsfattare tänker i frâgorna ovan,skulle jag bli glad om ni skriver detta pâ denna sidans kommentarer som ni kan se längst ned pâ  sidan.Ni kan ocksâ skriva era âsikter i min gästbok eller skriva mail till nâgon av mina mail-adresser som ni kan hitta pâ min förstasida.

2009-11-25
Nu har det tagits ytterligare ett beslut i EU för att begränsa människor frihet och rättigheter.Detta genom att godkänna telecompaketet.Det var endast en svensk EU-parlamentariker som röstade nej till detta paket.Nämligen Eva-Britt Svensson (v).Bra gjort Eva-Britt.Det är tur att det är nâgon som försöker stoppa begränsningen i alla människor fri och rättigheter och försvarar demokratin.
Med detta telcompaket fâr internetbolag en möjlighet till  att stänga användare som inte tycker som dom eller EU.Dom kan stänga en användare för användaren skickar mail till nâgon som inte EU eller bolaget  tycker om.Bolaget kan göra detta utan domstolbeslut.Blir det en tvist med anlednining om begränsning i internetanvändat är det EU domstolen som avgör vad som är rätt eller fel.Denna domstol fâr altsâ ännu mer makt. Men det är väl demokratiskt att EU-domstolen och Bryssel bestämmer vad alla melemsländer och dess invânare ska tycka och tänka .
       Det är väl intressant att piratpartiet som gick till val  till EU-Parlamentet pâ en frâga :Ett fritt och obegränsat användande av internet röstade ja till detta paket.

 NU har genom Eu medlemsstaternas självstyre begränsats.
De fackliga rättigheterna med kollektivavtal och strejkrätt har begränsats.
Internetanvändat har begränsats.
 För att begränsa människors fri och rättigheter betalar Sverige 30- 40 miljarder per âr.BRA SVERIGE BRA EU.
TACK fôr att vanliga människor fâr mindre inflytande Europa.

2010-04-11
Hur är det med demokratin efter Lissabon-fördraget dâligt.
Jag läste att vanliga människor skulle fâ möjlighet att lägga förslag till EU.Detta kallas medborgarinitiativ i Lissabon-fördraget.Detta sades vara en av de demokratiska fördelarna i detta fördrag.Men det krävs en hel del innan det kommer till EU- komissionen för beslut .Först det samlas ihop en milion namnunderskrifter.Dessa mâste komma  frân minst en tredjedel av medlemsstaterna.Altsâ minst nio olika länder.Det finns ocksâ en undre tröskel i varje land som underskrifterna  mâste överstiga .I Sverige mâste det var minst 15000 underskrifter.Antelet underskrifter frân varje land som behövs beror pâ hur mânga EU-parlamentariker landet har.Uträkningen blir 750 gânger antalet eu-parlamentariker ett land har.Alla som skriver pâ namninsamlingen mâste uppge namn,adress födelse och personnummer .Även pass och id mâste uppges.Sedan ska uppgifterna kontrolleras av en statlig myndghet.Även om medborgarinitiativ kommer igenom hela den byrâkratiska delen fâr den ingen praktisk betydelse eftersom EU-kommissionen inte är tvungen att lägga ett förslag.Det enda krav som finns är att EU-kommissionen motiverar sitt beslut inom fyra mânader till EU-parlamentet,EU:s ministerrâd och den som startade insamlingen av namn.
Altsâ skendemokrati för att dölja den stora centraliseringen av makt till Bryssel.
Dessutom fâr inte ett förslag läggas som gâ emot de nu gällande EU-fördragen.
 Demokratiskt och skydd av den personliga intergriteten eller.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.09 | 23:24

Jag vet med 100% säkerhet också vilka som jag ska rösta på imorgon

...
24.02 | 08:03

sjuka då, föräldrar, studenter. landsting etc. vad händer med dessa?

...
30.10 | 23:13

Hej Tolle!
Det är ett tag sedan vi hade kontakt med varandra. Tråkigt med din skadade fot och din förkylning. Hoppas du kryar på dig. Piffa upp lägenheten! Kram

...
12.09 | 15:33

Tack för att jag får läsa dina din hemsida, den är trevlig.
Ha det, vi hörs!
Hälsningar Marianne

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS